Nakliv
Hobby

Omeleta každý den, na jiný způsob

by nakliv.cz 9 června, 2019 No Comments


 Omeleta by  měla být jemná, kyprá a lehce vláčná, k tomu je vždy potřeba vejce pořádně ušlehat a zároveň ji péct na mírném ohni.

Ruská omeleta

Připravíme jí z vajec rozšlehaných se sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Hotovou omeletu naplníme kysanou smetanou nebo kaviárem. A pokud máte rádi kaviár, je vhodný pro slavnostní příležitosti upéct ho jen na malé omeletky.
obložená omeleta

Tyrolská omeleta

Máte rádi játra na cibulce? Pokud ano, pak nakrájíme na drobno kuřecí játra a osmahneme na pánvi s krájenou cibulkou a přidáme nasekané bylinky. Když jsou játra z poloviny hotová, vše zalijeme rozšlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem, omeletu z volna upečeme a je hotovo.

Španělská omeleta

Je typická tím, že ve vejcích jsou zapečené plátky brambor a cibule, předem osmažené na olivovém oleji. Zda brambory opečete nebo je podusíte do měkka záleží jen na vás. Omeleta se nejčastěji podává s česnekovou omáčkou nebo pestem umixovaným z oleje, petrželové natě, česneku a soli.

Japonská omeleta

Do hranaté pánve opakovaně nalijeme vrstvu mírně ušlehaných vajec, po krátkém pečení jí stáčíme a do pánve opět vložíme šlehaná vejce, která upečeme. Do omelety se přidává-zelenina, kousky ryb, mořské řasy nebo vařené nudle, tyto suroviny se nejprve osmahnou na pánvi a poté se zalijí vejcem a opékají se z obou stran. Nakonec se omeleta posype šupinami sušené ryby a zalije omáčkou dle vašeho výběru.

Chlebová a rohlíková omeleta

Nakrájíme rohlík nebo chleba na kostičky, které osmahneme na pánvi a zalijeme rozšlehanými vejci s troškou mléka nebo smetany. Do základu omelety můžeme také přidat cibuli, slaninu nebo šunku, poté teprve dáme chleba do pánve a na konec i šlehaná vejce.
vaječná omeleta

Americká omeleta

Ta může mít velmi mnoho podob a tu, kterou si připravíme záleží jenom čistě na naší chuti. Oblíbenou alternativou američanů je omeleta s opečenou slaninou a rajčaty. U pobřeží se nabízejí malé omeletky s rybím mlíčím a mořskými plody ve smetanovo-citrónové omáčce.

4.5/5 - (4 votes)
  • Previous Džentlmeni ještě nevymřeli6 roky ago
  • Next Půjčka, která vám peníze zajistí, nikoli sebere6 roky ago
2025 Nakliv. Donna Theme powered by WordPress
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím