Nakliv
Hobby

Omeleta každý den, na jiný způsob

by nakliv.cz 9 června, 2019 No Comments

 Omeleta by  měla být jemná, kyprá a lehce vláčná, k tomu je vždy potřeba vejce pořádně ušlehat a zároveň ji péct na mírném ohni.


Ruská omeleta


Připravíme jí z vajec rozšlehaných se sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Hotovou omeletu naplníme kysanou smetanou nebo kaviárem. A pokud máte rádi kaviár, je vhodný pro slavnostní příležitosti upéct ho jen na malé omeletky.
obložená omeleta


Tyrolská omeleta


Máte rádi játra na cibulce? Pokud ano, pak nakrájíme na drobno kuřecí játra a osmahneme na pánvi s krájenou cibulkou a přidáme nasekané bylinky. Když jsou játra z poloviny hotová, vše zalijeme rozšlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem, omeletu z volna upečeme a je hotovo.


Španělská omeleta


Je typická tím, že ve vejcích jsou zapečené plátky brambor a cibule, předem osmažené na olivovém oleji. Zda brambory opečete nebo je podusíte do měkka záleží jen na vás. Omeleta se nejčastěji podává s česnekovou omáčkou nebo pestem umixovaným z oleje, petrželové natě, česneku a soli.


Japonská omeleta


Do hranaté pánve opakovaně nalijeme vrstvu mírně ušlehaných vajec, po krátkém pečení jí stáčíme a do pánve opět vložíme šlehaná vejce, která upečeme. Do omelety se přidává-zelenina, kousky ryb, mořské řasy nebo vařené nudle, tyto suroviny se nejprve osmahnou na pánvi a poté se zalijí vejcem a opékají se z obou stran. Nakonec se omeleta posype šupinami sušené ryby a zalije omáčkou dle vašeho výběru.


Chlebová a rohlíková omeleta


Nakrájíme rohlík nebo chleba na kostičky, které osmahneme na pánvi a zalijeme rozšlehanými vejci s troškou mléka nebo smetany. Do základu omelety můžeme také přidat cibuli, slaninu nebo šunku, poté teprve dáme chleba do pánve a na konec i šlehaná vejce.
vaječná omeleta


Americká omeleta

Ta může mít velmi mnoho podob a tu, kterou si připravíme záleží jenom čistě na naší chuti. Oblíbenou alternativou američanů je omeleta s opečenou slaninou a rajčaty. U pobřeží se nabízejí malé omeletky s rybím mlíčím a mořskými plody ve smetanovo-citrónové omáčce.

5/5 - (1 vote)
  • Previous Džentlmeni ještě nevymřeli4 roky ago
  • Next Půjčka, která vám peníze zajistí, nikoli sebere4 roky ago
2023 Nakliv. Donna Theme powered by WordPress